Terapia Naturista

La Naturopatía, Naturoterapia o Terapia Naturista es un sistema integral según la clasificación NCCAM de EEUU.

Els bons remeis naturistes

La cultura naturista es troba lligada a la tradició dels pobles americans i europeus, aporta varis i interessants punts de vista en relació a la salut i el procés d’emmalaltir de les persones.

Concretament amb referència a l’ús de les plantes, segons al criteri naturista, l’aïllament i estandardització dels principis actius de les plantes no és el que importa sinó “el totum” del vegetal, ja que així és com s’ha conegut i empleat popularment des de l’antiguitat amb bons resultats.

Sovint, en la naturoterapia, l’obtenció del remei parteix de la planta fresca, com en l’homeopatia, i no de la planta seca; perquè les plantes emprades, pels naturistes, no presenten toxicitat i moltes d’elles són a més aliments que tots utilitzem quotidianament en la nostra cuina (estem parlant de la pastanaga, la carxofa, la patata, la col, l’api, la menta, etc.)* Aquesta opinió és compartida per molts autors naturistes europeus com Messeguer, Vogel, etc.

Tots coneixem l’altra manera d’obtenir els complements nutricionals segons el patró farmacològic. Ens referim, a l’aïllament i estandardització dels principis actius de les plantes i els aliments. En aquest cas, no hi ha dubte que aquests principis una vegada aïllats, estandarditzats i concentrats són, gairebé sempre, una font segura d’efectes secundaris i d’interaccions negatives amb altres principis actius.

* W. Schoenemberger, farmacèutic suís, va patentar un sistema innovador de producció de sucs vegetals, de plantes recentment collides, que no necesitavan cap tipus de conservant.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *